E&J Luonto Tutuksi -yrityksen kotisivut

Tuoteinfo: LINTUTAITAJA-VIDEO


Lintutaitaja-video valmistettiin Leader II -ohjelman tuella vuonna 2000. Omien kuvatuotosten lisäksi materiaalia ostettiin myös seudun ammattikuvaajilta, Mikko Pölläseltä ja Hannu Siitoselta.

Video on opetuskäytössä monilla kouluilla eri puolilla Suomea. Se on ollut lähialueilla myös suosittu lahja luonnosta kiinnostuneille ihmisille sekä palkinto luontoaiheisissa kilpailuissa.


Lintutaitaja-videossa esitellään kuvin ja äänin 80 eri lintulajia. Ne on ryhmitetty videolle neljään 'tasoon' yleisyyden ja tunnistettavuuden perusteella. Tasot on nimetty aloitus-, perus-, taitaja- ja mestaritasoiksi.

Videosta on tehty myös englannin-, saksan- ja venäjänkielinen versio. Myynnissä on sekä VHS- että DVD-kopioita.


Jokaisesta lajista on aluksi kymmenen sekunnin mittainen videoleike ja sen jälkeen samanpituinen pysäytyskuva, jonka päällä on lajinimi. Äänitaustana kuuluu joko lajin soidinlaulua tai elinympäristön äänimaisema.


Kouluja varten koostettu myös TESTIVIDEO. Siinä esiintyvät samat lajit kuin harjoitusvideollakin, mutta eri järjestyksessä. Lajinimet on korvattu numeroilla. Testivideon mukana lähetetään myös testikaavake, opiskelua kannustamaan suunnitellut taitomerkit sekä oheismateriaalin sisältävä CD-levy. Testivideoita myydään vain oppilaitoksille.

Videon tekijänoikeudet: Jouko Tykkyläinen, Mikko Pöllänen ja Hannu SiitonenHinta: 20 € + postikulut (sis. alv 22%)

ALOITUSTASO
haarapääsky, harakka, kesykyyhky, kuovi, kurki, käki, käpytikka, laulujoutsen, naakka, naurulokki, nokikana, punatulkku, räkättirastas, sinisorsa, talitiainen, tilhi, töyhtöhyyppä, varis, varpunen ja västäräkki

PERUSTASOhömötiainen, kalalokki, keltasirkku, kirjosieppo, korppi, mustarastas, närhi, pajulintu, palokärki, peippo, pikkutikka, pikkuvarpunen, punakylkirastas, punarinta, ruskosuohaukka, silkkiuikku, sinitiainen, teeri, telkkä ja varpuspöllö.

TAITAJATASOharmaalokki, isokoskelo, kalasääski, kalatiira, kaulushaikara, lehtopöllö, leppälintu, luhtahuitti, pajusirkku, peukaloinen, punasotka, puukiipijä, rantasipi, ruisrääkkä, ruokokerttunen, satakieli, törmäpääsky, töyhtötiainen, varpushaukka ja viherpeippo.


MESTARITASOharmaapäätikka, hippiäinen, kuikka, käenpiika, laulurastas, lehtokerttu, metsäkirvinen, pensassirkkalintu, pensastasku, pikkulokki, punavarpunen, pyrstötiainen, rautiainen, sirittäjä, taivaanvuohi, tavi, tikli, tukkasotka, tuulihaukka ja urpiainen.

Sivujen suunnittelu: Jukka Tykkyläinen